PolitieTwee politiemedewerkers met verlof na meldingen over ongewenst gedrag bij project Blauwe...

Twee politiemedewerkers met verlof na meldingen over ongewenst gedrag bij project Blauwe Haven

Twee medewerkers van de politie zijn met buitengewoon verlof gestuurd na meldingen over ongewenst gedrag bij Blauwe Haven, een project voor politiemedewerkers met mentale overbelasting zoals PTSS en burn-out. De politie ontving de afgelopen periode signalen over wangedrag binnen dit project, wat de korpsleiding ertoe bracht actie te ondernemen.

Het gaat om een medewerker van het Politiedienstencentrum die als projectleider betrokken was bij Blauwe Haven en een medewerker van de Eenheid Rotterdam die eerder voor het project werkzaam was. Beide medewerkers zijn geïnformeerd over het besluit, en hun directe collega’s en projectdeelnemers zijn eveneens op de hoogte gesteld.

Korpschef Janny Knol heeft het Landelijk Team Interne Onderzoeken ingeschakeld om een grondig onderzoek uit te voeren. “Dit is een impactvol, maar noodzakelijk besluit gezien de kwetsbaarheid van de deelnemers en de ernst van de signalen,” aldus Knol. De politie benadrukt dat er tijdens het onderzoek zorgvuldig wordt omgegaan met de belangen van alle betrokkenen, en dat zorg en ondersteuning zijn aangeboden.

spot_img