PolitiePolitie deelt dashcamvideo van achtervolging twee Franse jongens van 16 en 14...

Politie deelt dashcamvideo van achtervolging twee Franse jongens van 16 en 14 jaar oud

De politie heeft beelden vrijgegeven van een bloedstollende achtervolging waarbij twee Franse tieners, van slechts 16 en 14 jaar oud, betrokken waren. De achtervolging begon nadat een gestolen voertuig de grens overstak. Toen agenten het signaal kregen, konden ze niet vermoeden dat het om zulke jonge bestuurders ging, laat staan dat ze meer dan 100 kilometer met hoge snelheid zouden moeten achtervolgen.

De bestuurder, een jongen van 16, haalde snelheden van boven de 200 kilometer per uur. “Voor ervaren bestuurders zijn deze snelheden al gevaarlijk,” aldus de politie. “Dat het om twee onervaren jongens ging zonder rijbewijs maakt het incident des te zorgwekkender.” De jongste van het tweetal, de 14-jarige passagier, zat al die tijd naast zijn vriend terwijl ze op hoge snelheid door meerdere steden en dorpen raceten.

Wonder boven wonder liep de achtervolging zonder ongelukken af. De jongens besloten uiteindelijk toch te stoppen, wat voor zowel de agenten als de rechtmatige eigenaar van het voertuig een opluchting was. “Dat ze zonder schade uit deze situatie zijn gekomen, mag een klein wonder heten,” meldde een politiewoordvoerder. De gestolen auto werd teruggebracht naar de eigenaar.

Tegen de 16-jarige bestuurder is proces-verbaal opgemaakt voor het bewust creëren van gevaarlijke verkeersomstandigheden, onder artikel 5a van de Wegenverkeerswet, en voor het rijden zonder rijbewijs. De politie benadrukt nogmaals de risico’s van dit soort gedrag, en hoopt dat de vrijgegeven beelden een waarschuwing zullen zijn voor anderen.

spot_img