AmbulanceGrootschalige multidisciplinaire oefening op Culinesse terrein in Rotterdam

Grootschalige multidisciplinaire oefening op Culinesse terrein in Rotterdam

Rotterdam – Woensdagavond vond er op een evenemententerrein nabij het strand van Nesselande in Rotterdam een grootschalige multidisciplinaire oefening plaats. Deze oefening, die bedoeld was voor diverse hulpdiensten, trok de deelname van meer dan 300 personen, waaronder brandweer, ambulancedienst, politie en horecapersoneel.

Het scenario was opgezet als een simulatie van een festival waar zich verschillende calamiteiten voordeden. Het begon met vervelende bezoekers die opstootjes veroorzaakten, wat leidde tot enkele festivalgangers die onwel raakten. De situatie escaleerde verder toen een steekpartij plaatsvond. Stewards en politieagenten werden ingezet om het festivalterrein te ontruimen en een veilige werkomgeving te creëren voor het medische personeel.

Vervolgens ontstond er brand bij het reuzenrad, waar op dat moment mensen in vastzaten. De brandweer zette haar redvoertuig in om de gewonden te evacueren. Ondanks de inspanningen overleed één persoon, en meerdere anderen raakten onwel. Terwijl het ambulancepersoneel druk bezig was met het verzorgen van de gewonden, probeerden verschillende individuen de deuren van de ambulances open te trekken, wat leidde tot meerdere arrestaties door de politie.

De oefening, die rond 20.45 uur werd afgerond, wordt door de hulpdiensten als zeer geslaagd beschouwd. Volgens de betrokken diensten bood de realistische nabootsing waardevolle inzichten en training, aangezien dergelijke situaties ook in de praktijk voorkomen.

Foto’s: Martijn de Bruijn en Senna Verburg Fotografie

spot_img