PolitieGorinchemse politieagente langer vast voor voorbereiden moord op ex-partner

Gorinchemse politieagente langer vast voor voorbereiden moord op ex-partner

Een 41-jarige vrouw uit Gorinchem blijft nog eens 60 dagen langer in voorlopige hechtenis op verdenking van het voorbereiden van een moord op haar ex-partner. De vrouw werd op 5 juni aangehouden en op 7 juni voorgeleid aan de rechter-commissaris. Vervolgens verscheen ze op 18 juni voor de raadkamer van de rechtbank, waar werd besloten haar hechtenis met 30 dagen te verlengen. Op donderdag 16 juli werd opnieuw beslist haar hechtenis met 60 dagen te verlengen.

Het onderzoek staat onder leiding van het Openbaar Ministerie en wordt uitgevoerd door een gecombineerd team van rechercheurs en leden van de afdeling Veiligheid, Integriteit en Klachten (VIK) van de politie-eenheid Rotterdam. De betrokkenheid van het VIK is vanwege de functie van de verdachte binnen de politie.

In deze zaak zijn naast de 41-jarige vrouw nog vijf andere verdachten aangehouden. Dit betreft een 19-jarige man uit Ermelo en een 37-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats, die beiden nog in hechtenis zitten. Daarnaast werden een minderjarige en twee vrouwen van 42 en 19 jaar uit Gorinchem aangehouden. Deze drie verdachten zijn inmiddels vrijgelaten, maar blijven wel verdachten in de zaak.

Het onderzoek is nog in volle gang, waardoor het Openbaar Ministerie op dit moment geen verdere details kan vrijgeven. De aanhoudingen konden eerder niet worden gecommuniceerd vanwege de belangen van het onderzoek. De 41-jarige vrouw uit Gorinchem en de 37-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats zaten een tijdlang in volledige beperkingen, waarbij zij alleen contact mochten hebben met hun advocaat. Deze beperkingen zijn inmiddels opgeheven.

spot_img